DJM-2000 Nexus | DJ mixer med indbygget sampler

DJM-2000nexus-white-background-1.wm

DJM-2000 Nexus fra Pioneer har begge bunkevis af effekter i stor stil, indbygget sampler samt midicontroller, der giver dig et væld af muligheder, når du mixer “on the fly ” samt hjemme i studiet. Vi giver dig en introduktion til mixeren og lidt lækre værktøjer herunder.

DJM-2000nexus-white_2-1.wm

Læs mere om DJM-2000 Nexus her >>.

Effekter

Vælger du mixeren DJM-2000 Nexsus eller DJM-2000 får du et væld af lækre effekter som styres fra gode store knapper, men rig mulighed for at vælge en gentagelse og intensitet af effekten som hhv. 1/8, 1/4, 1/2, 3/4, 1/1, 2/1 og 4/1 beats. Dertil følger alle 11 effekter: Delay, Multitap delay, Roll, Rev Roll, Trans, Gate, Echo, Reverb, Slip Roll, Filter og Phaser den bpm-hastighed som mixeren har aflæst fra den enkelte sang og sample via autocue i knappen Auto/Tap.

DJM-2000 Effekter

Alle effekter kan justeres live i niveau og intensiteten kan også justeres manuelt mellem de fastindstillede niveauer ved at justere knappen “time”, dertil kan level indstilles for, hvor meget effekten skal fylde i den samlede lydbillede på knappen “Level/Depth”. Effekterne kan også justeres i de tre frekvensbånd Low, Mid og Hi ved hjælp af de store drejeknapper.

Endelig kan musikken sendes videre til en ekstern effektmaskine, trommemaskine, sampler via funktionen “Send/Return” og her kan du eks. tilkoble en Korg-sampler, Roland-sampler, Pioneer-sampler og mange andre typer maskiner og tilføje effekter ovenpå musikken ved et enkelt tryk. Sidst men ikke mindst så kan effekterne tildeles et eller flere spor og dette gøres i topmenuen med de røde knapper: 1, 2, 3, 4, A, B, Mic og Master.

Samlet har mixeren DJM-2000 Nexus og/eller DJM-2000 et virkelig lækkert kontrolpanel.

.

Sampler

Mixeren DJM-2000 Nexus samt DJM-2000 mixeren har begge en sampler, hvor du kan sample direkte til displayet i mixeren, mens du spiller. Du kan vælge mellem en 4-beats eller 8-beats sampling og sende lyden ud i hhv. samme kanal eller på en anden kanal på mixeren efter behov. På den måde kan du sample en sangfrekvens eller en stump af et beat og afspille og/eller gemme det i et separat spor.

djm2000-nexus-touchpad.wm

Dertil er der et touchpad på displayet, hvor du kan remixe din sample live mens din samplesekvens afspilles igen og igen. Dejlig enkel funktion, der åbner op for et væld af kreative muligheder for at remixe on the fly. Du kan tilmed klikke på de små lydbider (de røde firkanter i displayet). Denne menu og tochpad er virkelig lækker og funktionel til at remixe både vokaler og små beats.

Ud over dette er der også indbygget en “live sampler”, hvor du kan sample en bid og åbne denne samplede bid på din CDJ-adspiller eks. CDJ-2000 Nexus, hvor du kan afspille og scratche efter behov.

Midicontroller

Bruger du Traktor Pro eller øvrige midi-styrede programmer, så har du rig mulighed for at indstille og “mappe” menuen med midi-indstillinger alt efter, hvad du har behov for eller ønsker. Menuen, hvor du kan “mappe” funktioner til software som Traktor eller andre programmer er angivet herunder på billedet i den grønne menu. Displayet er et touchpad og meget enkelt at anvende med et væld af knapper og indstillingsmuligheder.

DJM-2000-Nexus-screen-shots.wm

Frequency mix

DJM-2000 Nexus og DJM-2000 har også indbygget en frekvensmixer, hvor du kan fade specifikke valgte kanaler og specifikke frekvensbånd på det omtalte touchpad, se billede nr. tre i rækken af display ovenfor. På dette billede laves der frekvensmix mellem lyden i spor 2 og 3.

.

Sidechain remix

Dertil er der også en serie små effekter med trommer, hihat, snare mm. som også kan indstilles se displayet nr. 2 i rækken af touchfølsomme displays ovenfor på DJM-2000 Nexus og/eller DJM-20000.

.

Læs mere om DJM-2000 Nexus her >>

.

Video

Herunder har vi samlet et par nyttige videoer, der giver en fin introduktion og besvare mange tekniske spørgsmål til anvendelse af mixeren DJM-2000 Nexus også benævnt DJM-2000 NXS.

.

Se en kort live introduktion til DJM-2000 Nexus:

.

Herunder er der en mere detaljeret og teknisk gennemgang af DJM-2000 Nexus:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *